Ce inveti in facultate? Care sunt caracteristicile principale?

 Un sentiment de apartenenta

Daca conduci sau faci parte dintr-un grup de lucru, ar trebui sa te concentrezi pe generarea unui sentiment de apartenenta in randul persoanelor care alcatuiesc echipa ta.

Simtindu-se parte din ceva valoros si avand un scop important in comun, permite indivizilor sa-si exploateze virtutile si sa dea tot ce este mai bun din ei insisi.

 Luarea deciziilor impreuna

Desi este necesar ca o persoana sa aiba responsabilitatea de a lua deciziile referitoare la o problema, este, de asemenea, vital ca toti cei implicati in aceasta sa isi poata exprima punctele de vedere si sa fie luati in considerare. Fara indoiala, acest lucru va contribui foarte mult la un climat organizational sanatos si la rezultate eficiente.

Retine ca, asa cum am mentionat mai devreme, fiecare persoana are abilitati si cunostinte diferite pentru a contribui, astfel incat ascultarea diferitelor opinii ale echipei dumneavoastra poate imbogati foarte mult orice subiect.

Comunica asertiv

Atunci cand te raportezi la alti oameni, a avea o atitudine personala pozitiva si a exprima ceea ce gandesti si ceea ce simti fara a-i descalifica pe ceilalti sau a-i reprosa, este vital pentru munca in echipa.

Din acest motiv, universitatea te va pregati sa stabilesti legaturi de comunicare asertive, in care empatia si sinceritatea stau la baza fiecarui mesaj.

Oportunitati de valoare

Daca incepi o cariera universitara, vei observa ca faci parte dintr-un grup de oameni cu o mare oportunitate. Din pacate, este foarte posibil ca multi dintre prietenii si cunoscutii tai sa nu aiba acelasi noroc ca tine, asadar profita de aceasta oportunitate!

De fapt, dobandirea unei diplome de licenta este un lux. In tari precum Mexic de exemplu, de exemplu, procentul populatiei care reuseste sa aiba acces la invatamantul universitar este o minoritate.

Potrivit studiului Education at a Glance 2017, realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), doar 17% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani reusesc sa studieze la universitate.

Realizarea acestor realitati in timp ce urmaresti cariera visurilor voastre te va invata, fara indoiala, sa pretuiesti oportunitatile care iti vin in cale.

Diploma de licenta este importanta, dar mai important este ce dobandesti in anii de studiu

In mod logic, daca iei diploma de licenta si obtii o diploma profesionala, sansele tale vor creste si mai mult. De fapt, unul dintre aspectele in care vei observa ca cresterea ta profesionala va fi in veniturile pe care le poti primi pentru munca ta.

In state precum Mexic…

Daca luam in considerare lista celor mai bine platite 66 de cariere publicate de Institutul Mexican pentru Competitivitate (IMCO), salariul mediu al profesionistilor din tara depaseste 9 mii de pesos pe luna, o cifra care este cu mult peste venitul minim national, care este echivalent cu 2.686,14 dolari.

Iata ce trebuie sa stii: Studiul la universitate este o oportunitate de care ar trebui sa profiti, deoarece cu siguranta vei invata multe facand acest lucru si te va determina sa iti cuceresti obiectivele; sa construiesti un patrimoniu, sa ai stabilitate economica, printre multe altele. Fara indoiala, sa ai in posesia ta o diploma de licenta poate da o intorsatura foarte pozitiva vietii tale.

 Autoanaliza

In facultate, cu ajutorul profesorilor tai, iti vei crea obiceiul de a te analiza constant si, in consecinta, te vei cunoaste mai bine. Prin urmare, in timp ce studiezi, vei invata care sunt punctele forte, talentele, aptitudinile si, desigur, punctele de imbunatatire.

Datorita acestui fapt, vei sti clar cu privire la domeniile de lucru care te favorizeaza si incetul cu incetul iti vei construi un profil profesional in functie de caracteristicile tale care te pot stimula in viitor.

Desigur, atunci cand examinezi cine esti, ce ai realizat si ce ar trebui sa imbunatatesti, este important sa fii foarte sincer cu tine, deoarece altfel nu vei putea avansa.

Retine intotdeauna ca toate fiintele umane au zone puternice si slabe in persoana lor si, prin urmare, este normal sa nu stapanesti toate subiectele si toate abilitatile; Cheia este sa devii constient de aspectele pe care trebuie sa le imbunatatesti si sa lucrezi la acestea. Atunci cand trebuie sa iti faci lucrarea de diploma, cea mai buna solutie este sa apelezi la o lucrare de licenta la comanda.

Cum functioneaza afacerea

Exista anumite caracteristici care disting managerii de afaceri de succes pe care toti absolventii unei cariere, indiferent de scopul lor de studiu, trebuie sa le dezvolte pentru a deveni candidati competitivi in domeniul lor de activitate.

Intelegerea modului in care functioneaza afacerea este vitala pentru orice profesionist si, chiar mai mult, pentru cei care viseaza sa fie independenti si sa-si deschida propriile companii.

Avand in vedere cele de mai sus, universitatea te va pregati cu cateva subiecte care te vor ajuta sa formezi o viziune critica, reflexiva si analitica a diferitelor aspecte care alcatuiesc companiile si diferite sectoare de piata.

Recomandari

Util