Află tot ce trebuie să știi dacă ești interesat de construcția unui șemineu

Șemineul este un element central pentru un living frumos, și este din ce în ce mai căutat de proprietarii de locuințe. Inițial, șemineul a fost gândit ca o soluție la vatră și era amplasat în mijlocul casei.

Odată cu trecerea timpului, rolul acestuia s-a schimbat semnificativ – pe lângă faptul că acesta reprezintă o sursă de căldură, totodată crează o atmosferă plăcută în încăpere și este un element decorativ deosebit de frumos. Dacă te afli în căutarea mai multor informații în legătură cu ceea ce trebuie să cunoști despre o constructie semineu citeste aici și află tot ce trebuie să știi!

Constructie semineu – de ce criterii trebuie să ții cont?

Dacă deja ai decis să construiești un șemineu în locuința ta, este bine că trebuie să ții cont de mai multe criterii, astfel încât la finalul realizării construcției, tu și cei dragi să vă puteți bucura de toate avantajele pe care vi le va oferi un șemineu contruit corespunzător. Așadar, ai în vedere următoarele criterii:

  • Locul în care vei constru șemineul – reprezintă primul aspect de care trebuie să ții cont. De cele mai multe ori, șemineele se construiesc în living. În orice încăpere ai dori totuși să amplasezi șemineul dorit, este bine ca înainte de începerea lucrărilor, trebuie să ții cont de spațiul de care dispui și să te asiguri că ai posibilitatea de a construi un coș de evacuare, în cazul în care ai în vedere construcția unui șemineu pe lemne. Ține cont și de imaginea de ansamblu a încăperii în care dorești șemineul, astfel încât acesta să se potrivească lucrurilor și stilului în care este deja decorată încăperea respectivă;
  • Tipul de șemineu pe care îl dorești și materialele de care vei avea nevoie- șemineul decorativ poate fi construit din diferite materiale, chiar și din gips carton placat cu piatră aparentă. Dacă totuși dorești un șemineu pe lemne, trebuie să știi că vei avea nevoie de materiale speciale, rezistente la temperaturi ridicate,  iar în această situație poți opta fie pentru cărămizi, fie pentru plăci prefabricate. Despre focarul șemineului trebuie să știi că este esențial în construția propriu-zisă și este deosebit de important să optezi pentru materiale calitative, cum ar fi de exemplu fonta, cărămida refractară, piatra sau oțelul. Totuși, înainte de a lua o astfel de decizie, este indicat să ceri părerea unui specialist care să îți facă un proiect detaliat înainte de a porni la treabă;
  • Desginul încăperii și al locuinței – Este deosebit de important să ții cont de designul încăperii în care dorești să construiești șemineul și să alegi materiale care să se potrivească din ppunct de vedere estetic și arhitectural cu restul încăperii;
  • Acordă atenție maximă coșului de fum – Coșul de fum reprezintă cel mai important element de siguranță al unuui șemineu alimentat cu lemne. Este foarte important să construiești coșul de fum utilizând materiale rezistente la temperaturi de la 800 până la 1000 de grade Celsius. În plus, coșul de fum trebuie să fie perfect vertical. Evită total folosirea coturilor sau a unor improvizații, pentru a nu te confrunta în viitor cu situații neplăcute!

Care sunt elementele componente ale unui șemineu?

Lucrările de construcție a unui șemineu debutează cu fundația acestuia, care este de fapt o placă din beton. Picioarele șemineului sunt importante și se realizează fie din cărămidă, fie din beton, și au rolul de a susține placa superioară și focarul. În șemineu este inclusă și cutia de cenușă, placa superioară, focarul, hota, placarea decorativă, guri de ventilație, dar și coșul de evacuare a fumului.

Online, pe Seminee-Expert.ro ai posibilitatea de a comanda produsele de care ai nevoie, astfel încât să îți încălzești locuința corespunzător, dar și să te bucuri de o atmosferă plăcută și caldă. Fie că ai nevoie de un semineu lemne: https://www.seminee-expert.ro/seminee-pe-lemne/, o sobă, un focar sau chiar accesorii pentru șeminee, pe toate le poți comanda din confortul propriei case, utilizând datele de contact de mai jos!

Contact:

E-mail: office@seminee-expert.ro

Telefon: 0721280587

Recomandari

Util