Asigurare RCA ieftina: cum să obții cel mai bun preț dacă ești șofer tânăr

Performanțele unei mașini, aspectul acesteia și confortul pe care ți-l oferă nu sunt singure aspecte care ar trebui să te preocupe ca șofer. Documentele sunt foarte importante, dar și modul în care autovehiculul este asigurat. În cazul unor accidente rutiere, doar o asigurare RCA ieftina îți poate oferi certitudinea că mașina ta va fi din nou în stare bună de funcționare.

Fiecare posesor de autovehicul este obligat să încheie o poliță RCA. Dacă dorești să sporești siguranța acestuia, atunci CASCO este varianta cea mai potrivită pentru tine și mașina ta. Chiar dacă este mai scump, poate fi util în foarte multe situații. Lipa unei asigurări auto va atrage după sine atât o amendă consistentă, cât și reținerea talonului (certificatul de înmatriculare a mașinii), dar și plăcuțele cu numere.

Alege cea mai potrivită asigurare RCA ieftina

Atunci când vine vremea să optezi pentru o poliță de asigurare specifică pentru autovehiculul tău, există anumite elemente de care poți lua în considerare pentru a te asigura că decizia ta este una înțeleaptă.

Asigurările RCA oferă, în general, acoperire pentru aceleași pericole, precum: pagubele materiale, leziunile fizice și decesul ca urmare a unui accident rutier. Diferențele dintre firmele de asigurări în privința acestui tip de poliță sunt relativ mici. Totuși, prețul poate varia semnificativ între diferitele companii de asigurări. Majoritatea conducătorilor auto vor opta pentru o asigurare RCA ieftina pentru a se asigura că pot circula în mod legal pe drumurile publice, fără a le fi afectat bugetul în mod semnificativ.

De cealaltă parte, CASCO este recomandată posesorilor de autovehicule cu o valoare mai mare care doresc să-și repare mașina în cel mai scurt timp în cazul unui eveniment rutier. Este important de menționat faptul că unele companii oferă reduceri semnificative acelor posesori de automobile care aleg atât RCA-ul, cât și CASCO-ul de la compania lor.

Preț bun și acoperire mulțumitoare – există?

Sigur că da! Trebuie doar să alegi cea mai potrivită ofertă pentru tine care să te mulțumească atât din punct de vedere al acoperirii, dar care să fie și potrivită pentru bugetul tău. Pentru a ajunge la o astfel de performanță trebuie să studiați cu atenție mai multe oferte ale asiguratorilor. O mașină de clasă medie, cu un motor nu foarte mare va avea întotdeauna o ofertă mai bună din partea acestor companii. De cealaltă parte, mașinile de lux trebuie să fie asigurate cât mai complet, deoarece costurile reparațiilor sunt foarte mari în cazul unui accident.

Poți obține un preț bun pentru asigurare RCA ieftina dacă ai un istoric curat ca șofer și dacă ai peste 30 de ani. La începutul lunii Martie ASF a majorat prețurile, iar diferențele sunt resimțite mai ales de șoferii tineri. Mai mult decât atât, trebuie să te orientezi către o companie de asigurări cu foarte multă credibilitate pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de un faliment.

Un alt truc este să alegi variantele de asigurare RCA ieftina pentru o perioadă mai lungă. De cele mai multe ori vei primi un preț mai bun pentru un RCA anual decât pentru o asigurare pe o perioadă mai scurtă, raportându-ne la prețul/lună.

Recomandari

Util