Ce sunt cuvintele cheie şi ce rol deţin în optimizarea SEO?

Cercetarea, analiza şi alegerea cuvintelor cheie reprezentative pentru un site, indiferent de domeniul de activitate, marchează una dintre cele mai importante părţi implicate în procesul de optimizare pentru motoarele de căutare. Concret, cuvintele cheie joacă un rol fundamental în crearea şi implementarea unei strategii SEO de succes, oferind toate insight-urile necesare în acest sens. Aşadar, nu putem vorbi de SEO în lipsa cuvintelor cheie, acestea din urmă fiind considerate adesea însăşi ,,coloana vertebrală” a întregului proces.

Astfel, datorită importanţei majore pe care o au, în cadrul acestui articol ne-am propus să te ajutăm să te familiarizezi cu tot ceea ce înseamnă keywords în SEO, abordând subiecte precum ce sunt cuvintele cheie şi cum trebuie alese, ce tipuri de cuvinte cheie există şi ce rol joacă acestea în întreg procesul de optimizare SEO, dar şi multe alte informaţii de interes pe care te invităm să le descoperi în rândurile următoare.

Ce sunt cuvintele cheie în SEO?

Cuvintele cheie, cunoscute în SEO şi sub denumirea de keywords, sunt de regulă acele cuvinte sau fraze pe care oamenii le folosesc atunci când caută ceva pe Internet, indiferent dacă vorbim aici despre o anumită informaţie, produs sau serviciu. Studiul de cuvinte cheie in SEO se referă la cercetarea, identificarea şi analiza termenilor pe care oamenii îi introduc în motoarele de căutare, toate aceste etape fiind extrem de utile pentru a înţelege care este volumul de căutări pentru anumite keywords şi, implicit, care sunt nevoile şi intenţiile clienţilor tăi, astfel încât să vorbeşti ,,aceeaşi limbă” cu aceştia şi să creezi un conţinut bine optimizat, care să genereze rezultate pe măsură.

Cum găsim cele mai potrivite keywords?

Aşa cum spuneam şi mai devreme, pentru a putea găsi cele mai potrivite şi reprezentative cuvinte cheie pentru afacerea ta online, în jurul cărora să fie creat conţinutul SEO, este foarte important să pleci de la identificarea şi înţelegerea în profunzime a nevoilor, cerinţelor sau dorinţelor clienţilor tăi. De ce? Este simplu. Numai descoperind exact ceea ce vor aceştia şi înţelegând intenţiile pe care le au, vei putea alege cuvintele cheie potrivite şi vei reuşi să creezi un conţinut de valoare pe care îl vor accesa cât mai mulţi utilizatori din publicul ţintă, devenind astfel ,,omul” potrivit, la locul potrivit.

Vestea bună este că acum ai la îndemână numeroase tool-uri pe care le poţi utiliza pentru găsirea şi alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru business-ul tău online. Keyword Planner, SEMrush, Google Autosuggest sau Google Trends sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le poţi lua în considerare în acest sens.

Ce înseamnă un long-tail?

În contextul SEO, cuvintele cheie pot fi de 9 tipuri, fiecare venind la pachet cu propriile beneficii. Dintre toate acestea însă, astăzi ne-am propus să detaliem puţin ce înseamnă cuvintele cheie de tip ,,long-tail”. Astfel, ce trebuie să ştii este faptul că acest tip se referă la cuvintele lungi, formate din mai mult de 3 cuvinte, care sunt de cele mai multe ori utilizate de către cei care ştiu exact ceea ce caută, adică de clienţii care sunt foarte aproape de decizia de cumpărare. Odată integrate într-o strategie SEO compatibilă, bine pusă la punct, cuvintele cheie sau expresiile de tip long-tail pot atrage mai uşor un utilizator pe website şi pot contribui astfel la îmbunătăţirea şi chiar recuperarea investiţiei pentru optimizarea site-ului.

Alături de long-tail, short-tail, short-term fresh, long-term evergreen sau product defining sunt alte câteva tipuri de cuvinte cheie către care te poţi orienta atunci când vine vorba de realizarea unei strategii SEO, adaptate nevoilor business-ului tău online. Şi lista poate continua.

Citeşte acest ghid SEO şi află mai multe!

În concluzie, doar ştiind şi înţelegând ce sunt cuvintele cheie şi cum se folosesc acestea, vei putea construi o strategie de optimizarea SEO reuşită, care să îţi aducă rezultatele dorite pe termen lung. În acest sens, acum poţi descoperi şi învăţa mai multe despre keywords cu ajutorul ghidului SEO Clickbrainiacs. În cadrul acestuia, ai acces gratuit la informaţii detaliate şi bine structurate, care se vor dovedi un punct de plecare valoros în ceea ce înseamnă înţelegerea a tot ceea ce înseamnă SEO şi keywords, respectiv cum se optimizează pas cu pas un site, folosind cuvintele cheie potrivite, dar nu numai. Pe scurt, în acest ghid de optimizare SEO găseşti într-un singur loc toate informaţiile pe care le cauţi pentru afacerea ta online.

Recomandari

Util