De ce sa-ti cresti propriile legume si plante?

Beneficiile cresterii propriilor alimente variaza . Oamenii care nu au fost niciodata  adeptii gradinaritului sunt acum in crestere si acestia doresc sa isi planteze atat  legume  cat si ierburi pentru distractie, pentru ingrijire a sanatatii, si de economisire a banilor.  Ei vor o gradina pentru prospetime si gust. Cele mai multe legume cumparate din magazin nu se pot potrivi cu gustul propriu.Care sunt beneficiile lpe care le aduce o gradin proprie ? De c ear trebui sa luam in considerare acest lucru? Hai sa vedem:

  1. Gradina pentru prospetime si gust. Cele mai multe legume cumparate din magazin nu se pot potrivi cu gustul propriu. Rosiile maturate pe vita de vie au un gust mai plin, in special soiurile pentru gradinile de acasa (nu tipurile de transport maritim). Pielea este fara zgarieturi. Salata verde cu frunze este perfect crocanta. Busuiocul este proaspat si aromat. Lista poate continua, mult si bine.
  2. Salvati bani  pe factura de alimente. Cu atat de multe produse bune, veti face mai putine drumuri la magazinul alimentar. Nu este doar o economie la ceea ce cresti, ci si ceea ce nu cumperi te ajuta sa economisesti. Economiseste si gaz de asemenea pentru ca nu vei mai scoate masina din garaj pentru a merge la supermarket .
  3. Minimizati expunerea la pesticide. Puteti sa va dezvoltati propriile produse ecologice.
  4. Evitati produsele contaminate. Cand legumele sunt din propria gradina, veti uita de produsele contaminate.
  5. Gradinaritul relaxeaza. Gradinaritul incorporeaza multe elemente importante ale regimurilor de exercitii acceptate, cum ar fi intinderea si postura, repetitia si miscarea si chiar principiile de rezistenta asemanatoare cu cele ale antrenamentului cu greutati. In general, gradinaritul arde aproximativ 200 de calorii pe ora!
  6. Pentru sanatatea ta. O dieta bogata in legume ca parte a unei diete sanatoase poate reduce riscul de accident vascular cerebral si boli cardiovasculare, diabet de tip 2 si poate proteja impotriva anumitor tipuri de cancer. Consumul de legume care sunt sarace in calorii in loc de alte alimente bogate in calorii ajuta la reducerea caloriilor totale, de asemenea.
  7. Este social. Veti avea o recompensa de impartit cu prietenii si vecinii. De asemenea, este posibil sa aveti posibilitatea de a prezenta unei persoane modul in care cresc plantele alimentare. Pe http://www.regalfermierul.ro poti gasi mai multe produse care sa te ajute.

 De ce este important sa ne crestem propria hrana?

👉 Potrivit specialistilor, pentru a fi durabila, productia de alimente trebuie sa raspunda nevoilor generatiilor prezente si viitoare, asigurand in acelasi timp profitabilitatea, sanatatea mediului, echitatea sociala si economica.

 Cat de important este sa cultivi?

👉 Cresterea propriei noastre alimente la domiciliu aduce multe beneficii. Ajuta la reducerea dioxidului de carbon in orase, deoarece este asimilat de culturi pentru a efectua fotosinteza. Ajuta la cresterea gradului de constientizare a respectului pentru natura si mediu.

Care sunt beneficiile cultivarii fructelor si legumelor?

👉 Reduceti emisiile de gaze cu efect de sera datorita economisirii transportului din locuri indepartate. Fii propriul tau furnizor, asa ca vei recupera in curand investitia economica si va fi mai profitabila. 

Cum se cresc plantele?

Cresterea plantelor este un proces fascinant prin care semintele sau materialul vegetal se transforma in plante mature, frumoase si productive. Acest fenomen natural, ce pare a fi o adevarata magie a naturii, implica o combinatie complexa de factori si procese, care sunt esentiale pentru viata pe Pamant. In acest eseu, vom explora cateva aspecte-cheie ale cresterii plantelor si vom evidentia importanta lor pentru mediul inconjurator si pentru oameni.

Procesul de crestere a plantelor incepe cu germinarea semintelor. Aceasta etapa implica absorbtia apei si umflarea semintelor, ducand la eliberarea enzimelor si a altor substante chimice esentiale pentru cresterea initiala. In urma germinarii, o mica radacina incepe sa se dezvolte si sa caute solul pentru a se ancoreze si pentru a absorbi apa si substantele nutritive necesare.

Fotosinteza este un proces crucial pentru cresterea plantelor, in care energia solara este captata de frunzele plantei si utilizata pentru a converti dioxidul de carbon si apa in zahar si oxigen. Acest proces se desfasoara in cloroplaste, structuri verzi prezente in celulele frunzelor. Frunzele nu numai ca asigura hrana pentru plante, ci si functioneaza ca organe respiratorii, regland schimbul de gaze cu mediul inconjurator.

Pe masura ce plantele continua sa creasca si sa se dezvolte, ele isi formeaza flori. Florile sunt deosebit de importante pentru procesul de reproducere a plantelor. Acestea contin organe de reproducere, cum ar fi staminele si pistilul, care permit polenizarea si fecundarea. Prin intermediul polenizarii, plantele se reproduc si formeaza seminte noi, incheind astfel ciclul de viata al plantelor si asigurand perpetuarea speciei.

Pentru ca plantele sa creasca sanatoase si viguroase, este necesara asigurarea unor factori-cheie. Acesti factori includ lumina solara adecvata, temperatura, umiditate, sol fertil si substante nutritive esentiale. O combinatie echilibrata a acestor factori ajuta la cresterea optima a plantelor, iar absenta sau dezechilibrul lor poate duce la deficiente sau chiar la moartea plantelor.

Recomandari

Util