Volkswagen Touareg – Un SUV cu personalitate distinctă

Volkswagen este una dintre cele mai mari companii care produc mașini din lume. Acest Volkswagen Touareg este de mărime medie. Acesta a fost lansat în 2002 pentru prima dată, iar până în momentul de față, există trei generații.

SUV este o prescurtare de la Sport Utility Vehicle. Acest tip de mașină combină mai multe beneficii pe care le are o mașină sport și una utilitară. Datorită suspensiilor de care beneficiază și de înălțimea ei, aceasta poate să parcurgă drumuri pe teren accidentat sau drumuri asfaltate.

Acestea beneficiază de multe lucruri. Această mașină este una comodă, înaltă, perfectă pentru peripețiile pe teren accidentat, 4×4, diversitatea unor motoare puternice și la alegere, benzină sau motorină.

În America de Nord sunt cele mai cumpărate și folosite aceste modele de mașini, dar au devenit populare și în restul lumii, datorită beneficiilor care le oferă.

Ce beneficii are un Volkswagen Touareg

 • Siguranță – acesta este dotat cu diferite sisteme, cum ar fi un sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de informare a lovirii frontale sau chiar sistemul de menținere a benzii. În cazul unui impact, acesta are airbag-uri laterale și frontale pentru a apăra și pasagerii, nu doar șoferul.
 • Confortul – interiorul este realizat din materiale calitative care oferă un confort deosebit. De altfel, beneficiază de niște suspensii și de un sistem de direcție corespunzător. Astfel, confortul este garantat.
 • Design-ul – Touareg-ul oferă un design exterior fascinant. Acesta este solid și are o prezență aparte pe drum. Grila frontală este destul de impunătoare, cu un aspect luxos și elegant, cu linii foarte curate. Interiorul beneficiază de materiale de o calitate superioară, de tehnologie avansată, este spațioasă și comodă.
 • Performanța – are transmisie automată cu opt trepte și conducerea într-o manieră corespunzătoare pe drumurile neasfaltate.
 • Tehnologie avansată – acest model oferă un sistem vocal, conectivitatea la Bluetooth și navigație încorporată. Acesta mai dispune și de un sistem audio de calitate.
 • Versatil – acesta este perfect și pentru ieșirile off-road, dar și să-l conduci pe autostradă. Acesta este o mașină foarte versatilă și dispune de un spațiu de depozitare mare.

Scurt istoric a modelului VW

Acest model a fost creat în 1990 după un proces de dezvoltare destul de lung. Crearea Volkswagen-ului Touareg a implicat designeri și ingineri din mai multe colțuri ale lumii. SUV-ul a fost creat după acești pași:

 • Stabilirea conceptului – acest model a fost creat cu scopul de a putea să fie o concurență pentru alte modele de SUV-uri de pe piață și ca acesta să fie comod, luxos și sigur. Dar și de a putea să fie condus pe diferite drumuri, fie asfaltate, fie neasfaltate.
 • Design-ul mașinii – designerii și proiectanți au lucrat cot la cot pentru a stabili design-ul interior și pe cel exterior. Aceștia alegând anumite dotări și calitatea materialelor de un nivel ridicat.
 • Motorul – Volkswagen a lucrat cu Audi pentru a crea un motor eficient și puternic pentru acest SUV. Astfel, condusul să fie plăcut. Aceștia au lucrat la motoarele pe benzină, dar și la cele pe motorină.
 • Testarea – ca orice altă mașină, și acest SUV a fost testat pe terenuri accidentate și drumuri asfaltate pentru a vedea cât de sigură, performantă și manevrabilă este această mașină. Doar după aceste teste riguroase poate să fie mașina lansată pe piață.
 • Lansarea – acesta a fost lansat în 2002, a câștigat anumite premii pentru siguranță, design și performanță. Au fost și fani ai acestui brand care au așteptat lansarea acestui model cu sufletul la gură pentru a-l putea achiziționa.

Astfel, Volkswagen Touareg este o mașină versatilă și sigură. Are o performanță deosebit de bună, nu doar pe drumurile bune, ci și pe cele mai puțin bune și oferă o grămadă de beneficii.

Recomandari

Util