Ce servicii oferă o agentie SEO și cum îți pot ajuta afacerea?

Agenţiile SEO sunt afaceri ce oferă servicii de optimizare a website-urilor, în aşa fel încât poziţionarea lor în motoarele de căutare să fie una cât mai bună de fiecare dată. Cu o agentie SEO cu experienţă site-ul afacerii tale este uşor de găsit, ajungi rapid la clienţi şi eşti pregătit să faci faţă provocărilor ce vin odată cu extinderea afacerii şi în online.

Orice agenţie SEO oferă o gamă variată de servicii. Acestea pot face parte din pachete sau se pot oferi individual, se pot personaliza, clientul alege ce fel de servicii are în pachetul final. Cele mai multe pachete SEO de la agenții SEO inclus servicii optimizare on-page, off-page, SEO tehnic, unele se vor concentra doar pe anumite zone de interes, de exemplu optimizare SEO off-page.

De ce să investeşti în servicii SEO de la o agentie SEO? 

Primeşti ajutor pentru SEO specializat, economiseşti bani şi timp cu externalizarea serviciilor legate de optimizarea pentru motoarele de căutare, se îmbunătăţeşte şi ROI-ul, trackingul este îmbunătăţit, se îmbunătăţeşte şi bugetul de marketing, se implementează şi se menţine o strategie SEO profitabilă. În timpul rămas poţi să te ocupi de tot ce este mai important pentru afacerea ta şi să obţii rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt.

Cele mai comune tipuri de servicii pe care le oferă o agenţie SEO sunt servicii local SEO, optimizare site şi listare locală pentru căutări locale, servicii SEO pentru e-commerce, optimizare site pentru comerţul online, servicii SEO vocale, optimizare site-uri pentru căutări vocale, audit SEO, găsire şi remediere probleme SEO. 

Uneori putem avea şi servicii specializate SEO, on-page SEO, optimizarea a tot ce este pe un site, off-page, tot ce ţine de prezenţa online este optimizat, de exemplu backlink-uri, SEO tehnic, viteza site-urilor, arhitectura etc. De obicei toate serviciile se iau în pachete pentru că prin accesarea lor concomitentă poţi avea un site care funcţionează bine şi atrage clienţii şi motoarele de căutare.

Crește vizibilitatea online a brandului tău cu ajutorul unei agenții SEO de top

Servicii de optimizare oferite de o agenție

Pentru a înţelege mai bine ce servicii oferă o agentie SEO vom detalia în continuare doar câteva dintre cele mai important:

 • Strategie personalizată SEO

Maximizează ROI-ul, ai mai mulţi clienţi şi venituri mai bune. Doar experţii de la agenţia SEO vor putea să personalizeze strategiile SEO în aşa fel încât să îţi ofere calitate şi eficienţă pentru tot ce plăteşti în materie de servicii SEO.

 • Audit SEO

Vezi dacă funcţionează strategia, ce este în neregulă cu SEO şi cu site-ul, ce poţi face să îmbunătăţeşti strategia SEO şi unde trebuie să umbli pentru a avea mereu trafic de calitate şi căutări cât mai multe după cuvintele cheie setate deja pe site.

 • Optimizări off-page

Optimizarea factorilor ce influenţează rankingul în rezultatele căutărilor. Aici sunt incluse promovarea conţinutului site-ului către bloggeri şi webmasteri, dezvoltarea de conţinut de calitate pentru blog ce poate aduce trafic, monitorizarea menţiunilor legate de afacere de-a lungul social media, optimizarea backlink-uri, optimizarea Google My Business.

 • Optimizări on-page

Tot ce ţine de site şi de ce se află pe site este optimizat rapid. Se optimizează tag-uri, descrieri meta, se verifică arhitectura informaţiei, redirecţionări, structura link-uri interne, se creează sitemap-uri, se optimizează imaginile, se adaugă cuvinte cheie relevante şi valoroase, se adaugă conţinut SEO friendly pe site, se analizează utilizabilitatea şi viteza, designul site-ului.

 • Optimizare continuă

SEO implica aplicarea tuturor optimizărilor pe termen lung, nu este o chestiune de moment. De aceea vei avea nevoie mereu de serviciile unei agenţii SEO bune dacă vrei să te menţii în topul rezultatelor returnate la căutările folosind cuvintele cheie.

 • Raportare lunară 

Transparenţa este esenţială când vine vorba de servicii SEO. Aşa că ai nevoie şi de astfel de servicii, ca să ştii totul despre traficul organic, despre generarea de lead-uri, despre vânzări, ranking şi multe alte aspecte ale calităţii optimizării pentru motoarele de căutare.

 • Traking ROI

Afacerile care se bazează pe lead-uri au nevoie de tracking ROI eficient. Cu un tracking ROI de calitate oferit de agenţia SEO vezi rapid numărul de lead-uri generate, numărul de vânzări deja finalizate, valoare de vânzare pornind de la lead-uri generate, valoarea medie de vânzare pornind de la lead-urile generate via SEO. Se sincronizează datele legate de marketing şi de vânzări.

 • „First-party data activation”

Personalizare şi setare CDP, personalizare platformă, landing page builder activat şi folosit corect, softuri pentru e-mail marketing.

Cum îți pot ajuta afacerea serviciile SEO de la o agentie SEO?

 • Obţii un loc mai bun în SERP – ai loc mai bun în SERP eşti găsit mai repede la căutări, ai trafic de calitate pe site şi ai şi vânzări mai bune. Plus că vei avea şi o muncă mai puţin dificilă când vine vorba de promovare şi de marketing;
 • Ai trafic îmbunătăţit pe site – serviciile SEO de la o agentie SEO te ajută să ai mereu trafic organic de calitate pe site în funcţie de anumite cuvinte cheie relevante şi să te bucuri de o dezvoltare firească a afacerii online;
 • Ai rezultate concrete şi cuantificabile – te foloseşti de indicatorii KPI relevanţi ca să vezi cum se descurcă site-ul şi ce poţi face pentru că afacerea ta online să meargă mereu în direcţia cea bună. Ştii concret care este valoarea serviciilor SEO plătite;
 • Ai vânzări mai bune pe termen lung;
 • Economiseşti timp şi bani şi te ocupi doar de ce este important pentru afacerea ta;
 • Ai acces la specialişti cu experienţă vastă care au lucrat deja cu multe afaceri precum a ta şi ştiu foarte bine ce au de făcut, îşi dau seama de probleme şi le rezolva rapid, oferă mereu servicii de calitate la cele mai bune preţuri;
 • Eficienţa sporită – agenţia SEO poate implementa şi dezvolta strategii SEO în acelaşi timp, orice actualizări se vor face mult mai rapid;
 • Ai acces la date şi analize, rapoarte că să îţi îmbunătățești şi mai mult afacerea şi toate procesele ce ţin de evoluţia afacerii tale.

Recomandari

Util