Amenajări inteligente și durabile a grădinii pentru fiecare sezon

Respectul pentru faună, floră și pământ sunt în centrul grădinii eco-responsabile. O grădină este ca un spațiu de locuit care va fi plăcut pentru noi, dar și pentru plantele și animalele care vor locui acolo. Atunci ce rămâne de făcut?

Cum amenajăm durabil și inteligent o grădină?

O grădină eco-responsabilă face parte dintr-o abordare durabilă. Pentru amenajări grădini este important să folosești materiale reale și durabile, care vor rezista testului timpului. Grădina este un spațiu de locuit și ai nevoie de ceea ce ai amenajat să dureze zece, cincisprezece, douăzeci de ani. Nu faci asta doar pentru a o schimba anul viitor. 

O grădină eco-responsabilă bine concepută este o grădină care se adaptează mediului înconjurător. Este necesar să se țină cont de ecosistem, de clima și de solul în care este integrat întreg proiectul. În funcție de locație, alegi plante potrivite. De aceea este important să apelezi la pepinierele locale, plantele vor fi deja aclimatizate în regiunea ta. A cumpăra plante locale înseamnă a te asigura că acestea sunt perfect potrivite pentru grădină. 

De asemenea, este necesar să înțelegi natura solului, acesta este ceea ce îți permite să alegi plantele potrivite. Acide, argiloase, nisipoase… Nuanțele sunt multiple și specifice fiecărei regiuni. Obții ajutor de la un profesionist în amenajări curți pentru a defini natura grădinii tale. De asemenea, ei încearcă să păstreze plantele existente și cele care sunt plantate natural. Este inteligent să păstrezi aceste plante pentru că sunt adaptate la mediul lor și la sol. Aceasta reunește specii pe care le-ai plantat singur în trecut, dar și pe cele care au ajuns să se așeze singure, datorită semințelor purtate de vânt sau păsări. Lucrează cu această bază pentru a crea un întreg armonios și sănătos, care va prospera corespunzător. 

Cum să întreții o grădină eco-responsabilă?

O grădină eco-responsabilă nu necesită mai multă întreținere, dimpotrivă! Este mai ușor de întreținut, pentru că se va descurca singură. Deoarece ai selectat plantele potrivite, adaptate terenului, le place și nu necesită multa întreținere sau udare. 

Desigur, sistemele automate de udare trebuie evitate într-o grădină eco-responsabilă. Preferă o metodă manuală. Pentru a face acest lucru, ascultă planta și nevoile acesteia. 

În concluzie, trebuie să lași exteriorul să se exprime și să se regleze. Nu îți rămâne decât să faci o întreținere de plăcere: tăie florile decolorate, iarba pentru estetică, dar lasă viața să se exprime. Acest material a fost realizat de agenția de marketing campaigns ce oferă și dezvoltare de website-uri.

Recomandari

Util