3 lucruri pe care să le pui la punct înainte de a te muta în noua ta locuință

Să te muți în noua ta locuință este cu adevărat un moment care trebuie sărbătorit cum se cuvine, însă înainte de a finaliza mutarea ar fi bine să faci niște verificări temeinice. Toate aranjamentele ar putea să-ți dea bătăi de cap la început, însă totul se va așeza de îndată ce îți vei transporta și ultima cutie cu lucruri în noua locuință. După aceea, te vei putea bucura de liniștea și confortul care ți se cuvin, împreună cu familia ta.

Iată 3 verificări pe care trebuie să le faci înainte de a te muta în noua ta casă

1.      Sistemul de încălzire

În primul rând, acordă o atenție deosebită sistemului de încălzire. Acesta este un aspect extrem de important de luat în considerare atunci când te muți într-o casă nouă, indiferent că este vorba de o chirie sau reședință proprie. Fie că ai o centrală termică pe gaz, pe lemne sau electrică, este important să vezi dacă aceasta funcționează perfect și face față capacității întregii locuințe. Verifică toate caloriferele și spațiile de ventilație sunt  curate și în stare bună. În cazul în care simți că situația te depășește, apelează la un specialist în domeniu care va face toate demersurile necesare pentru a te asigura că ești pregătit pentru venirea sezonului rece. De asemenea, va fi necesar să faci o verificare a sistemului de izolare, pentru a împiedica pierderea căldurii.

2.      Sistemul de electricitate

Un alt aspect ce merită o atenție sporită este sistemul de electricitate. Înainte de a începe mutarea lucrurilor, verifică întreaga instalație electrică pentru a te asigura că nu sunt riscuri și că întreg sistemul este sigur pentru utilizare. Inspectează toate prizele, întrerupătoarele și panourile electrice pentru a te asigura ca sunt lipsite de eventualele defecte sau semne de uzură și nu există vreun pericol de a face scurtcircuit. Pentru a asigura buna funcționare a întregului sistem, încorporează niște siguranțe fuzabile de la Electricon și bucură-te de un spațiu sigur, alături de cei dragi. Dacă întâlnești orice probleme, apelează la un electrician calificat pentru le rezolva și a te informa despre cum poți să le previi pe viitor.

3.      Apa și canalizarea

Nu în ultimul rând, aruncă o privire la sistemul de apă și de canalizare. În special dacă spațiul respectiv nu a mai fost locuit de mult, va fi nevoie să te asiguri că întreaga instalație este în regulă. Observă dacă există scurgeri sau probleme cu robinetele, chiuvetele, WC-urile sau orice se mai află în baie. Este important să ai apă potabilă la robinete pentru a te putea gospodări și a o folosi la gătit, iar mai apoi să ai un sistem de evacuare a apei eficient. Asigură-te mai apoi că ai făcut trecerea de pe numele fostului proprietar și că toate facturile au fost achitate la zi.

Așadar, odată cu mutarea în noua casă vin și un set de noi responsabilități, pe care trebuie să le iei în serios. Astfel, după ce ai terminat cu toate verificările, te vei putea bucura de toate în liniște.

Sursă foto: pexels.com

Recomandari

Util