Ce sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

Un serviciu funerar la domiciliu funerar este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i onora pentru a face fata mai bine pierderii lor.

O slujba de inmormantare presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare constau in cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

Care sunt de obicei acoperite de un serviciu funerar traditionale? Trei la umar si anume: priveghi, transport si slajba de inmormantare. Aceste trei evenimente sunt adesea numite un serviciu de inmormantare, dar ele pot fi diferite si toate dintre ele implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.  Poti afla detalii pe Servicii 07funerare. Serviciile funerare sunt variate si se aplica personalizat fiecarei situatii.

Priveghi

Este o ceremonie care are loc de obicei inainte de o inmormantare, la casa decedatului sau la o casa funerara. Priveghiul poate avea elemente diferite, deoarece datorita diferentelor culturale este sarbatorita diferit nu numai intre tari sau state, ci si intre orase.

In prezent, acest ritual a devenit un alt moment de reintalnire a persoanelor apropiate familiei decedatului. Scopul sau este tocmai acela de a veghea asupra trupului decedatului, precum si, potrivit multor traditii religioase, de a face rugaciuni pentru binele spiritului sau sufletului sau. In multe cazuri, serviciile funerare sunt deja pregatite sa urmeze solicitarile specifice ale familiilor pentru inmormantarea lor.

Ritualul unei inmormantari poate fi diferit

Locul unui priveghi este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, in cazul in care un serviciu funerar este contractat, la casa funerara in sine.

In prezent, nu poate avea loc intr-un mod traditional si poate avea loc chiar fara nici o forma de rugaciune. Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care si-ar dori sa fie onorati si amintiti, atat de multe servicii funerare au inceput, de asemenea, sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia inmormantarii, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

Inmormantare

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca membrii familiei doresc acest lucru, furnizorii de servicii funerare transporta corpul de la locul funerar la locul de inmormantare (de obicei, un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o procesiune intr-un ascultator, in interiorul careia se afla sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude si alti participanti, in timpul calatoriei.

 Din acest timp si practica deriva cuvantul roman exequias („ex” inseamna exterior si sequi, „a urma”), deoarece din cele mai vechi timpuri acest tip de onoruri funerare au fost practicate.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in planul dumneavoastra plata costurilor de inmormantare. De la mormant, cumpararea sicriului, bolta din cimitir, pana la pamant. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru tine sau familia ta.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se incheie intr-o inmormantare sau inmormantare, ci mai degraba intr-o incinerare. Multi oameni aleg incinerarea in locul inmormantarii, deoarece implica adesea un cost mai mic, deoarece omite achizitionarea unui sicriu, procesul de inmormantare, inmormantarea si achizitionarea de terenuri intr-un cimitir.

Altii, dupa incinerarea corpului decedatului, aleg sa dispuna de ramasite in moduri diferite. Unii oameni ingroapa urna cu ramasitele, altii le tin undeva semnificativ (in casa lor sau intr-un columbarium) sau chiar le arunca in mare. Totul depinde intotdeauna de dorintele rudelor si ale defunctului.

Furnizorii de servicii funerare

Nu toti furnizorii de servicii funerare ofera servicii de incinerare. Prin urmare, va recomandam sa consultati diferiti furnizori pentru a cunoaste mai bine specificul serviciilor lor, precum si diferentele de costuri si adaptabilitate pentru dorintele pe care le aveti pentru planul de inmormantare.

Cat costa serviciul funerar?

Costul estimat al unui serviciu funerar in Statele Unite este de 9.000 de dolari, potrivit specialistilor. Dar aceasta suma nu include costul terenului pentru inmormantare, transport, flori de veghe sau chiar de cupola beton pe care multe cimitire o taxeaza clientilor.

Acesta este motivul pentru care multi oameni incep planificarea funerara inainte de timp, deoarece costurile pot fi mult mai mari.

Pachete de servicii funerare- ce anume sa alegem

Ofertele pentru aceste servicii funerare pot varia. Casele funerare au pachete cu preturi si servicii diferite, care includ o acoperire mai mult sau mai putin a diferitelor momente ale unei inmormantari.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine pachete de servicii funerare este inmormantarea imediata, unde sunt omise aranjamente prea scumpe, priveghiul la casa funerara, prelucrarea autorizatiilor de inmormantare.

Desigur, cele mai scumpe pachete de servicii funerare sunt cele care includ priveghi la casa funerara, inmormantaresi toate elementele traditionale ale unei inmormantari.

Recomandari

Util