De ce este bine sa inveti sa dansezi?

Petrecerea timpului pe telefonul mobil poate fi periculoasa pentru copii in mai multe feluri. Primul si cel mai evident risc este reprezentat de expunerea excesiva la ecrane. Utilizarea excesiva a dispozitivelor mobile poate duce la probleme de vedere si la alte probleme de sanatate fizica, precum dureri de cap sau probleme de postura.

In plus, utilizarea excesiva a telefoanelor mobile poate duce la dependenta. Copiii pot deveni obsedati de telefoanele lor mobile, pierzand interesul pentru activitati importante, precum jocurile in aer liber sau socializarea fata in fata cu prietenii.

Un alt risc asociat cu utilizarea excesiva a telefoanelor mobile este reprezentat de expunerea la continut inadecvat sau neadecvat varstei copilului. Copiii pot fi expusi la continut inapropriat, cum ar fi continutul violent sau sexual, sau pot fi tinta hartuirii sau a altor comportamente daunatoare pe internet.

Pentru a reduce riscurile asociate cu utilizarea telefoanelor mobile, este important sa stabiliti limite clare privind timpul petrecut pe telefon si sa incurajati copilul sa participe la alte activitati, cum ar fi sportul, jocurile in aer liber sau cititul. De asemenea, este important sa monitorizati activitatea copilului pe telefon si sa instalati aplicatii sau filtre de securitate pentru a proteja copilul impotriva continutului neadecvat sau a altor riscuri de pe internet. Este important sa discutati cu copilul despre riscurile asociate cu utilizarea telefoanelor mobile si sa ii oferiti sfaturi si suport in ceea ce priveste siguranta si responsabilitatea online.

Incurajati activitatea fizica in detrimentul telefonului

Limitarea timpului petrecut pe telefon de catre copil si incurajarea practicarii altor activitati poate fi o sarcina dificila, dar este importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa faceti aceasta tranzitie:

Stabiliti limite clare privind timpul petrecut pe telefon. Alegeti un interval de timp zilnic pentru utilizarea telefonului si comunicati clar aceste limite copilului.

Incurajati activitatile in aer liber. In loc sa petreaca timp pe telefon, incurajati copilul sa practice sporturi precum activitati pentru copii – Dancevision. De exemplu, gimnastica este o activitate excelenta care ii poate ajuta sa-si dezvolte abilitatile motorii si sa-si imbunatateasca starea de sanatate fizica.

Ofertati jocuri si activitati distractive. Este important sa gasiti activitati distractive care sa-l motiveze pe copil sa-si petreaca timpul intr-un mod placut. De exemplu, puteti sa jucati jocuri de masa sau jocuri video cu copilul sau sa faceti experimente stiintifice.

Stabiliti un program zilnic. Stabiliti un program zilnic care sa cuprinda diverse activitati, cum ar fi gimnastica, jocurile in aer liber, lectura, invatatul sau petrecerea timpului cu prietenii. Acest program va ajuta copilul sa isi organizeze mai bine timpul si sa isi imbunatateasca abilitatile.

Fiti un exemplu. Este important sa dati exemplu prin propriul comportament si sa limitati timpul petrecut pe telefon. Daca copilul va vede facand alte activitati distractive si petrecand timp in familie, este mai probabil sa ii urmeze exemplul.

In final, este important sa aveti rabdare si sa incurajati copilul sa isi dezvolte propriile interese si pasiuni. Daca copilul se simte motivat si incurajat sa isi petreaca timpul intr-un mod placut si distractiv, va fi mai putin tentat sa petreaca timp pe telefon si sa isi dezvolte abilitatile sociale si fizice.

Ce este flamenco?

Flamenco  in sensul sau cel mai strict, este o forma de arta bazata pe diferitele traditii muzicale folclorice din sudul Spaniei , dezvoltata in cadrul subculturii gitano din regiunea Andaluziei si avand, de asemenea, prezenta istorica in Extremadura si Murcia. Intr-un sens mai larg, termenul este folosit pentru a se referi la o varietate de stiluri muzicale atat contemporane, cat si traditionale, tipice din sudul Spaniei. Flamenco este strans asociat cu gitanos ai romiloretnie care au contribuit semnificativ la originea si profesionalizarea acesteia. Cu toate acestea, stilul sau este unic andaluz, iar artistii de flamenco au inclus din punct de vedere istoric spanioli din mostenirea gitano si non-gitano.

Cea mai veche inregistrare de muzica flamenco dateaza din 1774 in cartea Las Cartas Marruecas de José Cadalso. Dezvoltarea flamenco-ului in ultimele doua secole este bine documentata: „miscarea de teatru a sainetes (piese intr-un act) si tonadillas , carti de cantece populare si foi de cantece, obiceiuri, studii de dansuri si tuci , perfectiune, ziare. , documente grafice in picturi si gravuri… in continua evolutie impreuna cu ritmul, strofele poetice si ambianta.”  La 16 noiembrie 2010, UNESCO a declarat flamenco una dintre capodoperele patrimoniului oral si imaterial al umanitatii.

Acuratetea faptica a acestei sectiuni este contestata . Discutia relevanta poate fi gasita pe Talk:Flamenco . Va rugam sa ajutati sa va asigurati ca declaratiile contestate sunt furnizate in mod fiabil.

Se crede ca genul flamenco a aparut la sfarsitul secolului al XVIII-lea in orasele si orasele agrare din Baja Andalusia, evidentiind Jerez de la Frontera ca primul vestigiu scris al acestei arte, desi practic nu exista date referitoare la acele date si manifestarile acestei epoci sunt mai tipice scolii bolero decat flamenco. Exista ipoteze care indica influenta asupra flamenco a unor tipuri de dans din subcontinentul indian – locul de origine al poporului rom – precum dansul kathak.

Recomandari

Util