Facultate de Medicina pentru studentii internationali, la Iasi? Posibil, printr-un parteneriat romano-ucrainian

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, alături de secretarul general al județului, Vernica Lacramioara, a primit, luni, 24 aprilie, vizita unei delegații de la Vinnitsya National Pirogov Memorial Medical University (VNMU), condusă de doamna rector Viktoriia Petrushenko.

Discuțiile au vizat posibilitatea unei colaborări între Vinnytsia National Pirogov Medical University și Consiliul Județean Iași.

Delegația ucraineană și-a manifestat, de asemenea, interesul de față de deschiderea în Iași a unei filiale a Facultății de Medicină pentru studenții internaționali, perspectivele privind chirurgia de transplant din ambele orașe, cu accentul pe transplantul renal și cel hepatic, și dezvoltarea unui program de medicină de urgență pentru medicii din Ucraina.

„Suntem deschiși oricărei colaborări constructive pentru a stimula schimbul de experiență, proiectele transfrontaliere și relațiile bilaterale în domeniile educației și sănătății”, a declarat președintele  forului județean, Costel Alexe.

Recomandari

Util