Cum să previi problemele cu aparatul de aer conditionat Iasi în timpul verii?
Vara este poate cel mai dificil anotimp pentru toată lumea. Căldura prea mare din locuinţe şi de afară, aerul uscat şi senzaţia neplăcută de temperatura prea mare în jur şi la nivel corporal ne poate strica fiecare zi în parte. Din fericire există aparatul de aer conditionat Iasi, un aparat extrem de util pentru zilele toride de vară.
El filtrează şi introduce în locuinţe aer curat, proaspăt, răcit, eliminând şi praful şi răcorind toate camerele din locuinţa noastră. Pe lângă confort şi un somn mai odihnitor în fiecare noapte sau chiar ziua, aerul condiţionat modern va garanta şi o răcire uniformă a locuinţei şi mult mai simplă, economie la energie electrică şi eficientă sporită în timp, randament foarte bun.
În timpul verii pot să apară foarte multe probleme la aerul condiţionat fie din cauza căldurii prea mari de afară, fie din cauza funcţionarii continue din anumite perioade. Conştientizarea lor şi prevenirea acestora, precum şi rezolvarea lor rapidă vor fi extrem de importante atunci când ne dorim să ne bazăm toată vara pe aerul nostru condiţionat.
Probleme comune cu aparatul de aer conditionat Iasi vara şi rezolvarea, prevenirea lor
Care ar fi cele mai comune probleme apărute la aerul condiţionat vara şi cum le previi, le rezolvi foarte uşor?
- Înfundarea filtrelor de aer. Cu cât funcţionează mai mult aparatul de aer conditionat Iasi, cu atât se vor înfunda mai repede filtrele. Aerul este mereu filtrat, aşa că impurităţile se tot opresc în aerul condiţionat, în filtrele sale. De la filtrele înfundate apar şi problemele de funcţionare, aerul condiţionat nu îşi mai face treaba deloc, confortul din locuinţa nu mai este ca înainte, răcirea aproape că nu mai există.
- Ca să previi înfundarea filtrelor şi deteriorarea lor se recomandă înlocuirea filtrelor o dată la trei luni sau chiar mai repede dacă observi că se adună praf mult şi impurităţi din cauza aerului de afară şi din locuinţa ta. Scade aşa şi cantitatea de energie electrică consumată la răcirea locuinţei cu aerul condiţionat.
- Scurgerea agentului frigorific, pierderi frecvente. Agentul frigorific absoarbe căldura şi umiditate şi astfel se răceşte locuinţa. Dacă sunt pierderi de agent frigorific aerul condiţionat nu va mai funcţiona bine deloc. Pentru a preveni pierderile de agent frigorific este bine să verifici mereu aerul condiţionat chemând specialişti cu experienţă şi să repari orice probleme la sistemul agentului frigorific, să reumpli instalaţia.
Temperatura prea mare a aerului şi zgomotele prea mari la unitate pot fi prevenite
- Aer prea cald
De multe ori vara vei vedea că aerul care ajunge în casă nu mai este atât de rece precum ai setat din termostat temperatura dorită. Asta se întâmpla adesea din cauza unui termostat defect, din cauza unui compresor, din cauza unei conexiuni proaste dintre unitatea de aer conditionat Iasi şi termostat. Doar specialiştii cu experienţă de la firmele care asigură şi mentenanţa pentru aerul condiţionat vor putea remedia defecţiunea şi aerul condiţionat va răci iarăşi locuinţa aşa cum trebuie. Va fi nevoie de mentenanţe programate pentru a se evita astfel de defecţiuni.
- Unitatea AC foarte zgomotoasă
În mod normal există un zgomot tipic de la aerul condiţionat, doar că atunci când zgomotele sunt prea puternice şi pare că aerul condiţionat nu îşi mai face treaba este ceva în neregulă cu aerul condiţionat. Vei verifica periodic ventilatoarele, conductele, orificiile de ventilaţie, vei chema echipele de specialişti pentru curăţare şi întreţinere sau le vei curăţa singur, dacă te pricepi şi ai timp.
- Bobinele condensatorului murdare
Aerul cald este eliminat cu ajutor acestor bobine ale condensatoarelor. Dar în timp aceste bobine se pot înfunda şi ele, ca orice filtre, de unde şi eficientă scăzută a aerului condiţionat. Periodic, mai ales vara şi înainte de prima pornire în noul sezon, este bine să cureţi şi să verifici condensatorul şi bobinele sau să chemi specialiştii de la firmele ce oferă servicii de mentenanţă AC ca să facă ei verificările necesare şi igienizarea.