5 idei de activități pentru tine și familia ta pe care le poți face la tine acasă

În prezent, viața este din ce în ce mai aglomerată și orele dintr-o zi par tot mai puține. Pentru a te bucura de un timp liber de calitate petrecut în familie mai jos vei găsi o listă cu idei de activități. Înainte de toate realizează un plan, dă frâu liber distracției și spontaneității și creează amintiri împreună cu cei dragi.

         Iată lista cu cele 5 activități pe care le poți avea la tine acasă împreună cu familia!

1.     Picnic

Dacă dispui de curte și vremea ține cu tine, organizează un picnic, astfel veți ieși din monotonie și vă veți bucura de o masă în aer liber. În cazul în care stai într-un apartament poți să fii creativ și să organizezi un picnic în mijlocul sufrageriei, ar fi un lucru inedit care s-ar potrivi de minune în sezonul rece, când petreci mai mult timp în casă. Orice opțiune ai alege, sigur copiii se vor bucura.

2.     Gătiți

Poți petrece un timp minunat în familie chiar la tine în bucătărie. Alege un fel de mâncare sau un desert preferat și gătiți împreună. Împărțiți sarcinile astfel încât să fie implicați toți membrii familiei și așa vă veți bucura și distra împreună, iar cei mici vor învăța și vor deveni mai responsabili.

3.     Seara de film

Seara de film va fi întotdeauna o idee bună pentru a sta și a te relaxa cu familia. Alege un film potrivit pentru toți, faceți o listă de opțiuni, organizați un spațiu confortabil, folosiți lumini ambientale pentru o atmosferă mai intimă, iar pentru o acustică mai bună puteți folosi boxele Bose Surround 700 de pe all-audio.ro, distribuitorul autorizat Bose din România. Nu uita de gustările preferate,  nu trebuie să lipsească popcornul, nachos sau alege gustări mai sănătoase în funcție de preferințe.

4.     Jucați-vă

Ținând cont de vârsta copiilor și de pasiunile pe care le aveți există o gamă largă de activități pe care le puteți face în confortul casei voastre. Fie că alegeți un board game, acestea vă testează abilitățile și sunt foarte distractive sau alegeți să fiți creativi, puteți improviza și să realizați origami sau să pictați pietre. Genul acesta de activități sunt destul de accesibile și vă ajută să creați amintiri frumoase în familie.

5.     Citiți

Adulții vor fi mereu un exemplu pentru cei mici, iar în cazul în care îți dorești ca ai tăi copii să citească trebuie să faci și tu același lucru. Prin stabilirea unor sesiuni de citit îi vei ajuta pe copiii tăi să se dezvolte și să aibă o gândire critică și analitică. La final puteți discuta despre ce ați citit și să vă puneți imaginația la contribuție prin a schimba firul narativ.

Chiar dacă de multe ori poate părea greu să petreci timp cu familia din cauza jobului și a programului încărcat, încearcă să faci din asta o prioritate. Improvizează, fii creativ și alege activități care să vă ajute să creați amintiri de neuitat.

Sursa foto: all-audio.ro

Recomandari

Util